Tuesday, December 27, 2011

Trip To Pulau Pinang Part 1


Dah lama Cik Barbydol menghilangkan diri x update lama dah.
Selepas incident yg x masok akal cik Barbydol pegi bercuti at 
Pulau Pinang selama 4 hari with my family. 


Nie adalah Tiket Bas kami nk pgi ke Pineng. Naik bas Sri Maju satu kepala 
RM17.60 jerk. Lebih kurang dari IPOH ke PULAU PINANG selma 2 jam.
Dalam menunggu 2 sempat lagi la snap dalam bas. hehehe


Kami bertolak dari pukul 5ptg-7.30mlm.. Traffic jem sgt sebab ada 
excident dekat Terowong di Tol jelapang. Jalan pun mcm siput la kan.
Slow giler. Sampi di Bukit Merah sempat lagi la Cik Barbydol 
snap sawah padi cantik sgt pemandangan time matahari nk terbenam.


Tunggu punye tunggu alhamdulillah selamat sampai Terminal Bas 
Butterworth. Kami nek la ferry lepas 2. Tiket bayar masok
harganya RM1.20 sje. Bagi sesiapa yg xd tukar duit syiling dekat situ
ada tempat tukar la jgn rso k ^^


Tu dia nampak x lorong nk masok nek ferry??? Nampak kan?
Di sbelah kiri ada kaunter nk tukar duit syiling. Sorry xdpt nk snap kaunter 2.
Korang masokla duit syiling RM1.20 baru la leh lepas
ke seberang sana kan... 


Tengah menunggu ferry nk dtg sempat la posing cun la katekan.
Rase mcm dah pegi ke negara endon plak taw. Ramai giler orang bukan
warganegara nie. Bau 2 usah nk ktela haprak nk mampuihhh :P


Yeayyyy dah nek ferry... Best sgt angin sepoi2 bahasa. Alahai 
alangkah bahagianya Cik Barbydol rase. Klo sygku ada msti lagi best.
ALAMAK nampak seksi plak Cik Barbydol teselak sikit shawl kt belakang 2.
Angin kuat sgt la huhuhu. Yg penting happening ^^

Wednesday, December 21, 2011

My Own Design Header




Alhamdulillah siap jugak header blog yang nk di designkan. Ada 2 header
dari blog-blog lain mintak Cik Barbydol tolong designkan header.
Kesemua header yg di desigkan ini menggunakan Adobe Photoshop.
Cube perhatikan gambar dibawah nie Cantik x ??? 
Perasan je Cik Barbydol nie :P  


Blog dari "BLOG MAMA NURUL"


Blog dari "Cik Umiey Punye "

Klo senang-senang melawatla blog mereka ye. 
Remember not Copy Cate ye ^^


Saturday, December 17, 2011

Next Tempahan



















"1st Giveaway by Anis and Aina"





Mood Cik Barbydol tengah sakit tp sakit-sakit nie sempat jugak join
"1st Giveaway by Anis and Aina". Cik Barbydol telah ditag oleh
adik Leeyana Amzar untuk join giveaway nie ^^

http://1.bp.blogspot.com/-AqvjeiiIr4w/TuIcPIDEcJI/AAAAAAAAACo/KuqTQucuWDk/s1600/39rGI.png

Bagi sesiapa yg nak join "1st Giveaway by Anis and Aina" ikut syarat-syarat 
dibawah nie :-
Warganegara Malaysia
Seorang Blogger
Follow Blog Anis & Aina
Buat satu entry tentang giveaway ni yg bertajuk "1st Giveaway by Anis and Aina"
Dalam entry tu, lekatkan banner yg comot kat atas tu dan linkkan ke blog Anis & Aina
Tag sekurang-kurangnya seorang atau lebih. Pastikan mereka tahu
Dah siap buat entry, copy url entry tu dan pastekan di ruang komen Anis & Aina
Pastikan link entry dihantar sebelum 1 Februari sbb tu adalah tarikh tutup GA ni

Cik Barbydol tag dekat my beloved blogger

Sunday, December 11, 2011

Segmen Geng Purple-licious



Dengan berasa bangga nya Cik Barbydol telah di invite oleh Adik Supergirl dari 
Segmen Geng Purple-Licious. Blog dia pun comel sangat dari blog Cik Barbyol.
Cubala terai masok segmen nie untuk mengeratkan silraturahim antara
bloger-bloger yg lain betol x??? Jadi x salah kan ? Klik dekat Gambar bawah
nie untuk join...



Ok dalam segmen 2 Adik Supergirl nie tnya Why you'all suka purple??? Nak tahu 
nape Cik Barbydol minat sgt warna purple? Bagi Cik Barbydol warna
purple nie terlalu unik sgt. Kalau kita pandai contrakan warna purple nie akan
lebih cantik sedap mata memandang. Paling Cik Barbydol minat antara
purple + hitam + pink. Cuba trai contrakan warna campuran nie mesti cantikKan.
So Adik Supergirl itula jawapan dari Cik Barbydol napa suka sangat warna purple.
Pada dasarnya dari warna pink beralih ke purple lebih menarik :)

Bagi sesiapa yg nk cuba segmen nie baca dekat bawah nie macm mn nk join ok  :-

follow blog aii utk tahu perkembangan segmen .
buat satu entry dengan tajuk 'Segmen ; Geng Purple-licious' .
ambil banner comot kat atas tuhh , then tepek sejibik kat entry you'all thadi .
then , bagitao aii whyy you'all suke purple .
tag pada sesiapa yang kamu tahu suke purple jugakk & pastikan dorang tahu
lastly , link kan kepada aii kat comment bawahh okayy (:

Tag yg Cik Barbydol tujukan Ialah Amy Farhana sahabat Cik Barbydol. Dia pun 
asal purple skung dah tukar lain. Hope Amy nk join walaupun x purple ok. :)


Friday, December 9, 2011

Best Of Blogshop 2011



Update today Cik Barbydol nak promote Kak Fie blogshop Wafico Shawls
House. Nak mintak tolong ikhlas dari hati sahabat blog yang menterjah 
blog Cik Barbydol tolong vote kak fie coz dia masuk contest
Best Of Blogshop 2011 



Header dekat atas tu Cik Barbydol yg desing. Sesiapa yang sudi nk vote 
Kak fie klik button dekat bawah nie ye.


Pertolongan anda amatlah dihargai Terima Kasih. Gud Luck ye 
Kak Fie ^^ 


 

Since 2010-2017 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol