Friday, November 25, 2011

Freebies Assalamualaikum Ala-ala Barbydol



Assalamualaikum.. Update 4 today cik barbydol nak share ngn anda sume
Freebies Assalamualaikum Ala-ala Barbydol punye. Design sendiri. So
sape-spe nk freebies nie free je leh ambik code dekat bawah nie ye ^^

http://2.bp.blogspot.com/-CDzS5CzKzxo/Ts-fOsRc0pI/AAAAAAAABRw/Ud2bRXyLNJo/s1600/PINK.png

http://4.bp.blogspot.com/-ZkfERAee85w/Ts-fbsdCxmI/AAAAAAAABR4/RjnJWtxkBJo/s1600/BIRU.png

http://2.bp.blogspot.com/-89fnyHSmtf4/Ts-fhU1G1qI/AAAAAAAABSA/nTXp-DqFXLQ/s1600/COKLAT.png

http://1.bp.blogspot.com/-HCC1pyeEVew/Ts-fmIMA7lI/AAAAAAAABSI/_kWreH_3tyM/s1600/HIJAU.png

http://1.bp.blogspot.com/-NUTMCRf_RaQ/Ts-f2wEbxsI/AAAAAAAABSQ/KE_F5wdt2e0/s1600/HITAM.png

http://1.bp.blogspot.com/-DgQNB5UdBPU/Ts-f9DP01BI/AAAAAAAABSY/LfLBOfhyfjs/s1600/KUNING.png

http://2.bp.blogspot.com/-XSlecrPxkbk/Ts-gCo5qdyI/AAAAAAAABSg/awI8lDXIbRI/s1600/MERAH.png

http://3.bp.blogspot.com/-ya8_vWvxg0Q/Ts-gHPQoVcI/AAAAAAAABSo/9VrMqszSLW0/s1600/ORENGE.png

Wednesday, November 23, 2011

Followers Yang Agak Keterlaluan



Hari nie sje je nak bagi Cik Barbydol nak marah la... Adala sorang hamba allah 
nie follow tapi xleh nak bla la blog nye penuh ngn lucah n unsur-unsur yg agak 
negatif.Nampak menyemak je dok follow. So dh buat keputusan beter remove 
la kan.Klo jadi pe2 kan teruk dia salah gunakan blog kita. Ambik gambar sesuka 
hati ke?? Haishhhh skung nie mcm-mcm dah leh wat bende x elok nie kan


Tengokla ape punya sengal la yg follow nie. So sape-spe jumpe blogger
HOLU BUBU korang remove k. Sediakan payung sebelum hujan :)

Monday, November 21, 2011

Give me One Chance !!!





Nape saya susah sngat nak terima hakikat nie Ya allah.. Saya rindu dekat 
dia sgt.Klo boleh saya nk lempar jauh-jauh perasaan sedih saya nie. 
Saya rindu pangilan manjanye. Nape susah sgt nie. Rindu sesangat2..
Tiada dalang gantinye. 



3 Year bukan 3 ari.. Makan masa nk lupakan kenangan manis 2. Maybe saya nie 
tidak layak untuk dicintai atau mencintai. I'm not perfect girl. Last 4 blog
today. Mencari ketenangan. Memang frenz give me support tapi hati nie
x boleh terima hakikat jugak. Rindu sgt saya x pandai jaga dia. Itu lebih baik 
dari dia disakiti sebab perangai aku.. Maapkan mama ye papa :'(





Friday, November 18, 2011

Photoshoot 4 Blog Cik Barbydol



Yesterday Cik Barbydol adakan Photoshoot untuk Blog Cik Barbydol bersama 
sahabat blogger saya Aimi Farhana. Location kami at Gunung Lang Ipoh.
2 port yg selalu Cik Barbydol biasa pegi la.


Nie Style Cik Barbydol sambil pegang gitar lagi nk main pun idak la reti kan.
So comel x huhuhu syok sendiri.


Cik Barbydol with famous blogger (famous ke yunk aku nei huhuhu ) ^^




Kami posing sambil menerap sampai nek gatal-gatal dah huhuhu..
Balik 2 merah-merah badan Cik Barbydol nie.


Me with Scha Fyna not Scha Al-Alyahya ye huhuhu.


Happening je snap Pic Time nie ^^





*Saat yg paling indah kami bersama..sejauh mana pun kami berada akan

sentiasa diingati ibarat seperti air dicincang xkan putus.. Jngan lupa 
Cik Barbydol ye kawan-kawan lepas nie kita xkan bersama lg belajar rajin2.

Followes Cik Barbydol ke 302



Today cik barbydol wat lagi entry pasal followers. Dah 302 followers bukan nk
bngga tapi memg dah nk bangga le huhuhu. Cik Barbydol x perasan followers
nk sampi 300. 2pun my BFF Blog ku Aimi Farhana gtaw. Tapi dah tgok-tgok
dah 302 follower. Thax ye sebab follow cik barbydol yg ke-302 tu :P



Aimi : Wei blog kamu dah 300 followers !! :P
Ayu : Yke wei ?? aku nak snap
Aimi : HAHA cepat2!! :P

2la topik perbualan kami pasal followers nie. Kami memg giler blog sampai
makan pun nk ingat blog jugak lagi taw huhuhu.Bile senang-senang kome
 terjah le blog dia ok.

Tuesday, November 15, 2011

Rindu Nak Makan McDonald's



Entry kali nie bab makan je. Lapo je sampai terigin nk makan McDonald's.
Dah lama x menikmati kesedapan MCD nie aduaiiii kurangkanla hawa nafsu nie
kuat melantak. Selalu g MCD dekat JJ je at Ipoh. Sape yg dok kt ipoh tawla 
dekat celah mana kan ? ^^


Nie McDonald's dekat Medan Gopeng. Xpenah pegi pun sampai kesana.
Bersebelahan dengan Burger King. Antara paling best aku selalu beli 
seperti gambar dibawah nie. Nyum..nyum..nyum :P


Yang nie aku paling suka makan n selalu beli la GCB n Double GCB 
1 set punyela puas hati la makan huhuhu.


Yang nie pun aku selalu beli jugak Double Cheese Burger untuk 1 set jugak.
Paling x suka makan Burger Cheese nie sebab ada timun jeruk masam 
sangat terasa loya. Sedap 2 memg sedap tapi jeruk timun 2 cik barbydol x
berminat meno. 

Dapt gaji bulan nie nk mamam jugak McDonald's ^^

Monday, November 14, 2011

Bermandi Manda At Ulu Chepor



Yesterday Cik Barbydol ajak bakal sepupu g mandi manda dekat Ulu Chepor
Perak. Kami pergi bedua je. Memang la msti korang pikir bosannye pegi dua
orang. Its ok have fun jugakla kami bedua je. Nek moto je.



Nie tiket bayaran kami RM0.50 sen klo yg bawak kereta RM 1.00 je 
x silap Cik Barbydol hehhee.


Niela bakal sepupu hehhe... Kami sebaya sama 21 Years Old. Muka Cik 
Barbydol tanpa mekap lain mcm kan ? hehehe so korang tgokla
sendiri n pandang luas-luas mesti x percaya kan??


Tegokla gelagat depe mandi mcm mana. Heehehe. Nampak best kan ??
So jomla datang ke Ipoh pegi ke Hulu Chepor mandi manda.
Mesti x rase nak balik sebab ada Chalet sekali taw ^^

Saturday, November 12, 2011

Thax Kak Fie Dah Dapat Shawls & Brooch



Entry pasal kak fie lagi dari Blogshoop Wafico Shawls House. Thax sgt2 sebab 
kak fie betol2 bagi supprise la sampai 3 shawls n brooch banyak sgt taw. Terharu 
sngt kak fie. Syg kak fie sangat hehe..Tengokla pic dekat bawah nie memg supprise
sangat la. ^^


Luv u kak fie thax 4 everything. ^^

Friday, November 11, 2011

Tutorial Signature Ala-ala Ayu Barbydol



Tengah lunch tdi ada sahabat bloger yang menterjah blog cik barbydol nie berharap 
sangatla soh wat tutorial signature ala-ala cik barbydol punye nie. So dengan 
bebesar hatinye cik barbydol wat jugak atas permintaan Sahabat blog cik
barbydol nie namanye Eika... Salam pekenalan dari sye ye ^^


Ok perhatian sila bace step diberikan dengan teliti ye. Tutorial Signature nie
menggunakan Adobe Photoshop CS3. X kesah la bagi sesiapa yg pakai CS4
sme je function nye ok. Bagi yg tiada software Adobe trai install baru boleh
wat tutorial nie ^^

STEP 1 : Buka dahulu Adobe Photoshop CS3 / CS4. Dah klik Adobe terus
dia akan kuar paparan seperti gambar dibawah ini. Sila perhatikan betul2.
Klik File > New mcm dalam gambar bawah nie 




STEP 2 : Selepas klik File > New dia akan kuar dalam bentuk popup 
masukkan Weight & Hight Seperti gambar dibawah nie.
Masukan no yang disediakan mcm dlm gambar .




STEP 3 : Ikut sebijik mcm dalam gambar nie Weight : 279, Height : 201
pastikan Background Content menggunakan Transperent ok. Lepas 2 terus
klik button OK ye



STEP 4 : Bile dah selesai klik button OK cube perhatikan gambar dekat
atas 2 dia msti kuar mcm nie kan ??? Barula kite boleh start masukkan
gambar dekat tengah kotak transparent 2. Tengok betol-betol taw
step 5 selepas nie agak susah sikit la kena baca betol2 ye.
STEP 5 : Klik file > open > pilih gambar yg korang suka > klik open.
Bile dah ikut turutan diberikan tadi dia akan automatik kuar gambar yang
kita pilih tadi. Tengok pic dekat bawah nie mcm mana rupanye



STEP 6 : Selepas keluar gambar yg kita pilih dia akan kuar seperti gambar 
diatasnie. Kene edit dulu bagi kecik gambar nie menggunakan Lasso Tool 
untuk ikut ukir keliling gambar Cik Barbydol nie. Contoh mcm pic dekat 
bawah nie ada garis-garis keliling bentok badan. 



STEP 7 : Nampak x gambar dekat atas 2 ada garis-garis keliling 
dekat bentokbadan cik barbydol nie. Bile dah jadi mcm 2 Klik Edit >
Copy >buka balik gambar mcm STEP 4 Kotak transperent yg
 tengah-tengah tu. Selepas dah bukak klik Edit > Paste mcm dlm 
gambar bawah nie



STEP AKHIR : Klik pada bahagian Tools Horizontal Type Tool 
untuk taip  perkataan untuk signature contohye : Ayu Barbydol. Pilih Font 
ikut kretiviti anda sendiri yg ada dalam Adobe Photoshop. Klo nk Font mcm 
Cik Barbydol punye 2 korang install font jenis 
JELLYKA BEESANTIQUE HANDWRITING ok. Korang tgok 
pic dekat bawah nie dah klik horizontal 2 terus taip nama 
anda untuk signature.


Tadaaaa dah siap pun kan ??? Tapi paham ke cik barbydol terangkan nie?
Klo x menjadik Tutorial nie sorry taw. Beginila carenye Signature Ala-ala
Cik Barbydol punye. Sebarang pertanyaan korang just comment je dekat bawah 
nie. Cik Barbydol sedia membantu k. Gud luck k gune tutorial nie :)



 

Since 2010-2016 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol