Thursday, November 15, 2012

Freebies Flower III Own Design



... Assalamualaikum ...

Pagi jumaat mulia nie ayu nak share dengan korang Freebies Background Flower

hasil design ayu sendiri. Cantik x? Nak background cantik macam ayu nie

boleh la ambik kod warna gambar yang di beri. Untuk pengguna blog yang

memakai simple Template. Save Picture As ye baru korang upload ok ^^

Pink
http://i.imgur.com/Lsmvc.png

Blue
http://i.imgur.com/FJeYx.png

Brown
http://i.imgur.com/KBb2C.png

Green
http://i.imgur.com/Xalj4.png

Orange
http://i.imgur.com/vzneQ.png

Purple
http://i.imgur.com/miU8W.png

Red
http://i.imgur.com/1JzgE.png

Yellow
http://i.imgur.com/wXopo.png

Tuesday, November 6, 2012

Mereka di Majalah Remaja Edisi November 2012



...Assalamualaikum...


Sekalung tahniah kepada mereka dari Blog EvangelistaNil & Blog SayeSukaPink 
atau lebih dikenali sebagai Yuliana Wahit. Mereka ini kawan-kawan blogger cik doll.
Sabtu lepas punya la belek terbelek2 la orang kata majalah remaja nie tup2 
terpampang blog mereka. Terus zappp beli nak baca kesah blog mereka. Alamak bestnya
 blog mereka masuk majalah.  Cik Doll  pun tumpang gembira sekali taw jadi 
EXCITED . Semalam jadi x sabar-sabar nak online Facebook nak inform 
diorang.  Ingatkan dah tahula pasal nie kan?. Seriously semuanya terkejut besar. 
Cik Doll mengenali mereka semasa menempah Full Template dari Cik Doll sendiri. Ahak
tak sangka blog mereka berjaya menambat hati pihak Remaja-Karangkraf.

Setiap blog yang dipilih akan diberikan markah u olsss  kalau korang nak taw.
Cuba perhatikan gambar dibawah nie ok ^^

Amacam bestkan diorang dapat masuk Majalah Remaja. ?? Blog Cik Doll tak famous 
macam diorang nie. Mereka ini memang terbaik dan layak blog
 mereka di majalah. TAHNIAH !!! ♥♥

Thursday, October 11, 2012

Tempahan Header Dibuka !!



...Assalamualaikum...

Dah lama menyepikan diri x update entry dekt blog nie dah ucuk acam la katakan. Untuk

pengetahuan semua ramai yang PM dekat FB Page bila la Cik Ayu Barbydol nie

nak buka balik tempahan blog kan ??? Actually blog dah upgrade jadi kepeningan

x jumpa lagi dekat belah mana duduknya Template Denim. 

Jadi ayu wat keputusan nak stop ambik tempahan untuk Full Template.

Ayu membuka semula tempahan untuk Header Only !

Korang boleh cuba baca dekat  bawah nie ok ^^

SEBARANG TEMPAHAN TERUS KE PAGE BLOG CIK BARBYDOL 


Friday, September 21, 2012

Tempahan Template Mereka ( PART 5)



...Assalamualaikum...

Dukacita rasanya ini adalah tempahan terakhir ayu membuat tempahan FULL BLOG.
 Ayu biasa pakai TEMPLATE DENIM sejak Blog dah UPGRADE 
dah xd lagi template denim.Bagi sesiapa yang tahu mcm mana nak cari Template
Denim inform dekat ayu k.. Susahnya nak cari sekarang Dashbord dah baru
memeningkan kepala la tengok sedih je rasa. :'(

Ini adalah Tempahan terkahir daripada mereka. Hope kepada mereka yang 
membuat oder ayu mintak maaf sangat2 terpaksa cancel oder sejak blog bertukar wajah.
If dah ada Template Denim & dapat jumpa insyallah ayu akan bukak balik
tempahan ok..



Wednesday, September 12, 2012

Tempahan Template Mereka (PART 4)



...Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki ada 3 Tempahan untuk Full Template dan 1 tempahan untuk 
header saja.Atas permintaan Cik Doll lanjutkan membuka tempahan hingga 
17 SEPTEMBER 2012 atas permintaan yang inbox 
FB Page Blog Cik Barbydol nak sangat untuk menempah. Cik Doll rasa terharu 
sesangat sebab mereka yang menempah percaya dengan hasil kerja 
Cik Doll mendesignkan blog mereka.

Di sinie Cik Doll lampirkan 4 tempahan mereka sebagai Portfolio untuk korang 
tengok ye .^^






Monday, September 10, 2012

Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Di Mydin Manjoi



...Assalamualaikum...


Dengan ini saya ambik kesempatan ingin mengucapakan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.
Terima kasih sekali lagi kepada Pihak Mydin kerana membuat Majlis Rumah Terbuka
pertama kalinya di Kampung Manjoi Perak dengan jayanya. 

Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri ini diserikan dengan kehadiran tetamu kehormat iaitu
YB Dato' Seri Hj. Ahmad Husni Bin Mohamad Hanadzlah
Menteri Kewangan  Kedua merangkap Ahli Parlimen Tambun. Mengiringi 
YB Dato' Seri, YB Dato' Haji Nadzri Bin HJ. Ismail,
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Manjoi, dan YBhg. Dato' (Dr.)
Hj. Ameer Ali Bin Mydin Mohamed Holdings Berhad. Turut mengunjungi rumah terbuka
ini ialah Ketua-ketua kampung dari 6 daerah di Gugusan Manjoi beserta barisan 
ahli lembaga pengarah MYDIN yang lain.

Dalam gambar nie terselit Atok saya bersalaman dengan 
YB Dato' Seri Hj. Ahmad Husni Bin Mohamad Hanadzlah

Tetamu yang dijangka hadir seramai 5,000 tetamu dari pelbagai kaum akan hadir untuk
memeriahkan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri di Pasar Raya Besar Borong MYDIN 
Manjoi, Ipoh, yang diadakan buat pertama kalinya meraikan semua pengunjung

yang datang ke MYDIN Mall Manjoi.  Konsep Raya di MYDIN Manjoi ini

berkonsepkan Raya 1Malaysia dimana ia dapat mengeratkan perpaduan

kaum dalam kalangan anggota masyarakat di negara kita. Majls Rumah

terbuka ini bermula dari jam 12.00Tgh-3.00Ptg. 


Pelbagai makanan yang dihidangkan di sini seperti Mutabak, Nasi Goreng, Lemang 
dan pelbagai lagi jenis makanan yang dihidangkan untuk semua pengunjung yang 
hadir disini. Juadah makanan raya ini disediakan dan dimasak oleh penduduk
 Manjoi sendiri dibawah penyeliaan Persatuan Penjaja-penjaja Kecil Melayu 
Pasar Malam Bergerak Bahagian Kinta.

Credit this pic : Derita Merindu 



Thursday, September 6, 2012

Tempahan Template Mereka (PART 3)



...Assalamualaikum...

Cik Doll update terbaru lagi tempahan blog dari mereka yang dolly2 nie. 
Tq sangat2 sebab percaya dengan hasil kerja Cik Doll mendesign blog2 mereka.. 
Seperti yang korang semua taw Cik Doll dah buka tempahan Pada 03 September 2012 
tapi kali nie Cik Doll ambik tempahan secara terhad je dalam masa seminggu.
Selepas seminggu Cik Doll tidak ambik sebarang tempahan.

Korang BOLEH preview blog mereka nie yang telah saya designkan untuk mereka.
Kalau nak buat tempahan sekarang pun boleh. Sebarang tempahan boleh melalui 





Friday, August 31, 2012

Tempahan Blog Kini Dibuka !!


...Assalamualaikum...

TEMPAHAN BLOG KEMBALI !!! xnak cakap banyak korang tengok & baca dekat 
bawah nie. Sebarang tempahan melalui ke Page Cik Doll.
Siapa cepat dia yang saya dahulukan. 

RM15 Only ^^

Thursday, August 16, 2012

Tempahan Template Mereka (PART 2)



...Assalamualaikum...

Alhamdulillah Rezeki Bulan Ramadhan Tempahan Template Mereka (PART 2). 
Di sinei ada 5 Tempahan Full Template dari mereka. Terima Kasih yang teramat sangat 
sebab sudi dan percaya dengan hasil kerja tangan saya mendesign blog anda. Lagi 2 hari 
saja lagi kita nak menyambut Syawal. Cik Doll mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN.







Perhatian ye tiada sebarang Tempahan mulai hari ini 16 Ogos 2012 sampai saya abis raya 
pada 27 Ogos 2012. Bagi mereka yang ingin menempah tunggu selepas raya yep :P


Friday, August 10, 2012

Appy Beday Cik Doll Ke - 22


....Assalamualaikum....


Appy Beday To You... Appy Beday To You.. Appy Beday To Cik Doll
♥ Appy Beday To you 

Semalam genaplah sudah umur ku 22 tahun. Alhamdulillah saya masih boleh lagi bernafas
dan allah memberi peluang kepada ku untuk teruskan hidup dan banyakkan amal 
ibadah. Lagi seminggu kita nak menyambut Hari Raya Aidil Fitri. Pejam celik kejap 
rasanya masa berlalu dengan pantas sangat kan??

Saya menyambut befday + berbuka puasa di KFC Tasik with my Blogger Perak
Aimi Farhana & Maksu tantek saya Zaira Zarel. Kami bertiga je semalam.
Best x kek cik doll nie ?? Sedap sangat kek nie. Tq korang celebrate beday kita huk.huk.


Sesi memotong kek olok2 time snap nie belum lagi waktu berbuka puasa olok2 je nie. Kita 
puasa taw hehehe. 


Kami bertiga buat muka tomel2 gitu. Tq korang sayang ketat2 


Tuesday, August 7, 2012

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak Yatim & Pengagihan Bubur Lambuk


Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki saya dijemput untuk kali yang ke-3 menghadiri Majlis Berbuka Puasa
Bersama-sama dengan Anak Yatim dan juga Pengagihan Bubur Lambuk. Majlis ini
berlangsung pada hari Sabtu 4 Ogos 2012 

Seperti biasa saya bersama-sama dengan sahabat Blogger Perak dan juga 
pihak-pihak media yang lain turut hadir pada majlis tersebut. Majlis ini dianjurkan 
oleh Maggie untuk pengagihan bubur lambuk dengan menyediakan 100 buah periuk. 
Majlis ini diadakan di Mydin Meru Raya. Sesi pengedaran bubur lambuk adalah 
Menteri Besar Perak, Y.A.B Dato' Seri Dr Zambry Abdul Kadir, disaksikan 
Datuk Bandar Ipoh, Dato' Haji Roshidi Haji Hashim,
selaku tetamu kehormat.

Antara gambar-gambar pada Majlis Pengagihan Bubur Lambok & Berbuka Puasa Bersama Anak 
Yatim tersebut :

Credit this picture : Aimi Farhana (Blogger Perak)



Sesi ucapan sepatah dua kata dari Menteri Besar Perak, Y.A.B Dato' Seri
Dr Zambry Abdul Kadir


Pengagihan Bubur Lambuk


Anak-anak yatim


Bersama dengan saya Aimi Blogger Perak 

 

Since 2010-2017 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol