Saturday, May 28, 2016

Pencarian Bloglist June 2016

Assalamualaikum wbt....


Jom join segmen ni...


http://apple-crunchh.blogspot.my/2016/05/pencarian-bloglist-june-2o16.html


Klik banner untuk join.

TAG : ZAITIE & LEO

Friday, May 27, 2016

GIVEAWAY Topup BY NURRUL


GIVEAWAY Topup BY NURRUL #2


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Hadiah TOPUP : Topup RM30 2 Orang yang bertuah ! Topup RM10 2 Orang yang bertuah ! Topup RM5 2 Orang yang bertuah ! Meriahkan lagi giveaway Ke2 Nurrul dengan mengajak rakan-rakan anda.
TOPUP menanti anda yang bertuah ! :).

Tuesday, May 24, 2016

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com




Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Friday, May 20, 2016

GUEST BOOK DESIGN FOR WEDDING



...Assalamualaikum...

Dah lama ayu tak update design. Firstly dalam bzy-bzy ayu nak prepare wedding dua bulan lepas
Alhamdulillah sempat ayu mendesignkan sendiri GUESTBOOK. Tema pun warna Hijau Emerald so guestbook pun mestila ikut ala tema betol tak ?? If kekawan blog yang berkunjung blog ayu nie masih tercari-cari kat mana nak tempah guestbook boleh whatsapp untuk menempah.
 013-2209628




Sunday, May 15, 2016

WEDDING AYU BARBYDOL - SANDING #ayuezad (PART 2)



...Assalamualaikum...

Pada 12 March 2016 (Sabtu) ialah MAJLIS PERSANDINGAN #ayuezad
Catering dari Pakcik Mad Catering. Bertemakan Hijau Emerald + Kuning Diraja. Jemputan seramai 600 orang sahaja. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Lokasi majlis di rumah tok & opah ayu. Disebabkan terlalu manja dengan tok opah sampai majlis kahwin nie pun tok yang bertungkus lumus. Tq atok opah muah.. 





Tema baju pegantin pun warna hijau emerald excited sangat ayu nak memakainya dari butik 
kak NOLIEY D'TOUCH. MUA MAKEUP pula dari kak maria. Pepagi lagi muka ayu dah kene tadah bersiap. Mesti tak sabar nak tengok rupa ayu lepas makeup kan ?? okey biasa-biasa je
hamohamohamo.


Rombongan pengantin lelaki pun sampai. kepak..kepak..kebomm..kebom...




Sesi bergambar bersama family & kekawan sekolah yang setia sudi datang ke majlis perkahwinan #ayuezad tq so much !!



Dan tak lupa juga tq kepada owner yang mendesign PROP & CLIPPER BOARD dari Fdy Photobooth Project yang superb cantik tq sangat. Backdrop pula design dari Ayu sendiri cewahh nak selit jugak tu. ^ ^

Mua Makeup : Maria D'Touch
Busana Baju Pengantin : Noliey D'Touch
Pelamin : Butik Erlina


Klik link for more story wedding AyuBarbydol :-


Saturday, May 14, 2016

SHAWL LARA


Material: Chiffon
Price: RM 25.00
(NOT INCLUSIVE POSTAGE)

Untuk Order: 
WHATSAPP ke : 013-2209628 
Nama, Alamat,  No H/P, & Code :

ATAU

Email ke : deayuboutique.blogspot.com
Nama, Alamat,  No H/P, & Code :


COLOUR : DARK TEAL
CODE : SL 01
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : MAROON
CODE : SL 02
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : TURQUOISE
CODE : SL 03
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : FUSHIA PINK
CODE : SL 04
STATUS : AVAILABLE

COLOUR : TAN
CODE : SL 05
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : EMERAL GREEN
CODE : SL 06
STATUS : AVAILABLE

COLOUR : SOFT BABY PURPLE
CODE : SL 07
STATUS : AVAILABLE

COLOUR : ROSY BROWN
CODE : SL 08
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : DARK GREY
CODE : SL 09
STATUS : SOLD OUT

COLOUR : DUSTY PINK
CODE : SL 10
STATUS : SOLD OUT

NOTE : Warna sebenar mungkin sedikit berbeza disebabkan oleh pencahayaan camera


Segmen Bersama Amirah Azman & Sponsor



Assalammualaikum dan salam sejahtera

http://eira-shamiera.blogspot.my/2016/05/segmen-bersama-amirah-azman-dan-sponsor.html
 ( CLICK banner untuk Join sekali )


TAMAT : 31/05/2016
UMUM PEMENANG : 01/06/2016


Thursday, May 12, 2016

1st Giveaway by Aura Queen


1st Giveaway by Aura Queen

1st Giveaway by Aura Queen.Giveaway ini diadakan sempena PEMBUKAAN BLOG AURA QUEEN ORIGINAL.Doa dan harapan kami di Aura Queen,semoga anda sudi join ya.Semoga Giveaway ini mendapat sambutan dari sahabat blogger sekalian.Giveaway Aura Queen ini adalah tajaan sepenuhnya AURA QUEEN ORIGINAL.Giveaway terbuka kepada semua blogger di Malaysia.1st Giveaway by Aura Queen bermula pada hari ini,6 May 2016 dan akan berakhir pada 31 May 2016 jam 11.59 malam.Cepat cepat JOIN.Aura Queen mencari LIMA PEMENANG BERTUAH yang akan memenangi WANG TUNAI RM50 dan juga Feminin Wash AURA QUEEN.


*SILA TEKAN BANNER DIATAS UNTUK JOIN*

SYARAT SYARAT 1st GIVEAWAY by AURA QUEEN


1 - BUAT SATU ENTRI GIVEAWAY
Buat satu entri bertajuk " 1st Giveaway by Aura Queen ''.

2- FOLLOW BLOG

3- LIKE PAGE FACEBOOK

4- FOLLOW INSTAGRAM

5. Copy CODE di bawah dan PASTE di ruangan html

6. Copy paste LINK entri GIVEAWAY anda hanya di ruangan komen entri Giveaway ini sahaja


Feminin Wash AURA QUEEN


Feminin Wash AURA QUEEN , Feminine Wash Aura Queen


Rahsia Penjagaan Bahagian Intim Wanita Bersama Feminin Wash AURA QUEEN

- Menjadikan bahagian intim wanita akan terasa harum dan segar sepanjang hari..." Feminin Wash AURA QUEEN boleh membantu menyelesaikan masalah kegatalan bahagian intim wanita dan menghilangkan bau.Haruman mempesona..Kesegaran yang kekal lama...Feminin wash AURA QUEEN terbaik untuk wanita masakini.
- Aura Queen menggunakan bahan-bahan tradisi di tambah baik dengan yang moden menjadikan Feminin Wash AURA QUEEN terasa harum segar dan mendapat kebaikannya pada si pemakai .

Kelebihan Feminin Wash AURA QUEEN

- Bau wangiannya yang segar
- Kandungannya pekat dan menjimatkan
- Terasa nyaman bila digunakan dan kesegaran berpanjagan
- Memberi keyakinan diri


Fungsi Feminin Wash AURA QUEEN

- Mengatasi masalah keputihan
- Mengatasi masalah bau yang tidak menyenangkan
- Antiseptik ( menghalang bakteria dan fungus )
- Menghilangkan kegatalan
- Menganjalkan dan memelihara kulit
- Menstabilkan PH vagina
- Mencerahkan
- Mengetatkan
Kandungan : Aqua, Sireh, Manjakani, Aloe vera, Kacip fatimah, Garam bukit, Cola lipid

Cara Penggunaan Feminin Wash AURA QUEEN

- Titiskan pada tapak tangan dan cuci pada alat sulit wanita hingga berbuih,biarkan 3 hingga 4 saat dan bilas sehingga bersih.

Isi kandungan 100ml

Maklumat Lanjut Feminin Wash AURA QUEEN


Untuk respon lebih cepat ( pertanyaan/order ) anda boleh Call,WhatsApp atau Sms no tertera di bawah :

📞 014-9323212
📞 014-9323212
📞 014-9323212

FEMININE WASH AURA QUEEN SAHABAT BAIK ASET ANDA !!
FEMININE WASH AURA QUEEN HARUMAN PENCETUS KETERUJAAN SUAMI....


1st Giveaway by Aura Queen adalah tajaan sepenuhnya Aura Queen Original.Terima Kasih kerana sudi join Giveaway ini.


Birthday Giveaway by Wanaseoby.com


Klik banner untuk join :)

 Tamat 10 Jun 2016 

Sunday, May 8, 2016

Saturday, May 7, 2016

WEDDING AYU BARBYDOL-AKAD NIKAH #ayuezad (PART 1)



...Assalamualaikum...

Baru ada kesempatan nak hupdate blog. Pejam celik pejam celik "AYU BARBYDOL DAH KAHWIN" syukur alhamdulillah persiapan pernikahan semuanya berjalan dengan lancar. Hari akad nikah pada 11.03.2016 - Jumaat selepas solat Asar. Seramai 6 orang yang bernikah pada tarikh tersebut. Ayu nak kongsikan cerita sikit betapa bedebaq la katakan masa nak nikah tu sampai penuh masjid berkerumun yang datang tengok masa akad nikah tu. Akad nikah di Masjid Saadah Kg Dato Ahmad Said Tambahan 2.



Bila dah ramai mula la rasa dup dap dup dap. Ya allah permudahkan lah segala urusan akad nikah. Seramai 6 orang yang akad nikah tu... ayu yang ke -3 daripada 6 orang. Reramai nak akad nikah 
cuba teka yang mana satu suami ayu ye ?? jeng..jeng... 


Tq juga kepada kawan-kawan yang sanggup tunggu ayu time akad nikah sampai bersidang bagai di belakang.


Saat yang dinanti nantikan tiba giliran akad nikah Ayu dan Ezad. Alhamdulillah dengan sekali lafaz ayu dah begelar istri kepada farrezad dengan mas kahwin  RM1*** dan sebentuk cincin. Hilang bedebar syukur semuanya selamat. Apa lagi mula rasa nak teroyak orang perok kate... gumbira la katakan dah jadik isteri orang.



Selepas akad nikah batal air sembahyang di masjid. Selesai batal air sembahyang kami terus ke rumah untuk sesi bergambar dan minum petang. Antara menu petang nya Laksa Sarang..kuih muih.. mee mihun.. 




Pelamin : Butik Erlina

SEGMEN : GIVE ME YOUR URL BLOG 1 By Najwa Zahid



KLIK SINI untuk join sekali

SHAMIERA OSMENT'S FIRST GIVEAWAY!


Jom join GA ini




Tuesday, May 3, 2016

Pencarian Pertama Kali Bloglist by DyaNadia Reza



Klik banner untuk join :)

 tag : MMC & NAJWaA

GiveAway Mei by Ann

Assalamualaikum wbt..hii
Bismillahirahmanirahim..

http://rennyenqop.blogspot.my/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html

Klik banner untuk menyertai


Senarai Sponsor:


 

Since 2010-2016 | Copyright by © Ayu Barbydol. Design by me Ayu Barbydol